Plasmasnijden

Hypertherm plasmasnijtoestellen

Ontdek ons gamma plasmasnijtoestellen, toortsen en tafels

Plasmasnijtoestellen

Geavanceerde plasmasnijtoestellen van Hypertherm en Leon.

Plasmasnijtoestellen

Plasmasnijtoestellen

Plasmasnijtoortsen

Kwaliteitsvolle Hypertherm plasmatoortsen.

Plasmasnijtoortsen

Plasmatoortsen

Loyalmak plasmasnijtafels

Kostenefficiënte plasmasnijtafels.

Loyalmak plasmasnijtafels

Loyalmak EcoCut plasmasnijtafel

Soitaab plasmasnijtafels

Snijden op het hoogste niveau met de Soitaab plasmasnijtafels.

Soitaab Plasmasnijtafels

Soitaab Plasmasnijtafels

Sommer plasmasnijmachine

Sommer Dragon plasmasnijmachine voor profielen en buizen.

Sommer Plasmasnijmachine

Sommer Plasmasnijmachine

Snijwagens

Snijwagens van Koike en Gloor.

Snijwagens

Snijwagens

Wat is plasmasnijden?

Doordat plasmasnijden snijkwaliteit, productiviteit en veelzijdigheid combineert; is het vandaag het populairste industriële snijproces.

Plasma is één van de vier toestanden van een materie, naast vast, vloeibaar en gas. Het verschil tussen deze toestanden ligt bij het energieniveau van de materie.

Plasmasystemen maken gebruik van plasmastroom om hun energie over te brengen naar het werkstuk (geleidend). Het vormen van de plasmastroom ontstaat door een bepaald gas, zoals stikstof, zuurstof of argon, door een smal mondstuk te forceren. Daarna voegt de externe voedingsbron (Hypertherm) voldoende energie toe aan de gasstroom zodat het geïoniseerd wordt. Hierdoor ontstaat de plasmaboog met temperaturen tot 20.000°C. Die plasmaboog snijdt door het werkstuk door het te smelten en het gesmolten metaal weg te blazen.

De basiscomponenten voor plasmasnijden zijn als volgt:

  • Voeding: Een constante stroom door een gelijkstroomvoedingsbron. De nullastspanning ligt tussen de 230V en 400V (DC). De uitgaande stroom en kilowatt worden bepaald door de gebruikt bron, en dat bepaalt de snelheid en snijdikte van het systeem. De voeding heeft dus als hoofdfunctie juiste energie leveren om plasmaboog te behouden na ionisatie.
  • Toorts: De toorts is de houder van het mondstuk en biedt koeling aan de onderdelen, dit door middel van lucht of water.
  • Arc-startcircuit: Vaak wordt er een hoogfrequentiegeneratorcircuit gebruikt bij vloeistofgekoelde toortsen van 130A en meer. Dit genereert een wisselspanning van 5.000 tot 10.000V op ongeveer 2MHz. De spanning creëert een boog met hoge intensiteit in de toorts om het gas te ioniseren. Hierdoor wordt plasma geproduceerd. Luchtgekoelde plasmatoortsen gebruiken een typische bewegende elektrode of een ‘blowback-start’ technologie om het gas te ioniseren.

KLIK HIER voor meer informatie over plasmasnijden.

Benieuwd welke fouten het vaakst gemaakt worden bij plasmasnijbewerkingen? KLIK HIER en ontdek het zelf!

Plasmasnijtafels van Loyalmak

LoyalMak (Loyal Makina) is een gerenommeerde fabrikant van plaatbewerkingsmachines, waaronder CNC-plasmasnijmachines en CNC-fiberlasersnijmachines.

Loyalmak heeft meer dan 15 jaar productie-ervaring en handhaaft de Europese veiligheidsnormen, kwaliteitscontrolesystemen en internationale productienormen. In samenwerking met LoyalMak biedt Welda kostenefficiënte machines aan, met bijhorende service, onderhoud en een breed scala aan reserveonderdelen.

Ontdek vandaag nog hoe Welda u kan helpen uw productie naar nieuwe hoogten te brengen met LoyalMak plaatbewerkingsmachines.

Bekijk ons complete assortiment van Loyalmak HIER.

Plasmasnijden met Hypertherm

Kwaliteit verzekerd met de marktleider in plasmasnijden.

Hypertherm is een zeer innovatief Amerikaans bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring.

De producten worden zorgvuldig samengesteld en getest om te verzekeren dat ze van optimale kwaliteit zijn. Hypertherm produceert de meest betrouwbare, consistente en hoogst presterende producten op de markt.

De plasmasnijsystemen van Hypertherm hebben tal van voordelen:

  • Productiviteit: Hoge snijsnelheid, geen voorverwarming, weinig tot geen nabewerking en superieure kwaliteit, zo doet u meer in minder tijd.
  • Lage operationele kosten: Door de productiviteit en de duurzame slijtonderdelen dalen de operationele kosten.
  • Garantie: Tot 3 jaar garantie op het volledige toestel en 1 jaar garantie op de plasmakop.

De hypertherm toestellen zijn compatibel met de Kutavar snijtafels of Koike snijtafels.

KLIK HIER voor ons assortiment plasmasnijtoestellen en HIER voor onze plasmatoortsen en accessoires.

Plasmasnijtafels van Soitaab

Soitaab – innovatie sinds 1938.

Soitaab is altijd al een wereldwijde, toonaangevende fabrikant van CNC-snijmachines geweest omdat het bedrijf traditie en innovatie weet te combineren. Het motto van Soitaab is “Snijden op het hoogste niveau”, dankzij voortdurende technologische ontwikkeling volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

De ontwikkelde technologieën en productielijnen en productielijnen met betrekking tot plasma-, vlam-, waterjet-, laser- en bandzaagmachines werken in perfecte harmonie en interactie. Soitaab beschikt over de meest uiteenlopende snijtechnologieën op de markt. Hierdoor kan het bedrijf de meest complete en flexibele snijoplossingen bieden.

Bekijk ons complete assortiment van Soitaab HIER.

Snijtafels van Sommer

Sommer Maschinenbau GmbH werd in 2010 opgericht als de opvolger van Sommer Rohrtechnik en ontwikkelt en bouwt geavanceerde buigsystemen voor profielen, massieve materialen en buizen. Sommer is een betrouwbare partner van geavanceerde buigsystemen over de hele wereld.

Sommer biedt oplossingen op maar voor machines en installaties, handwerkbedrijven, de auto- en energiesector, scheepsbouw, ruimtevaart en medische apparatuur. Alle geleverde machines voldoen aan de CE-normen en de nieuwste normen, met namen op het gebied van veiligheid.

Bekijk de snijtafels van Sommer HIER.

Snijwagens van Koike

Your cutting needs - achieved.

Koike is in 1918 opgericht in Tokyo, Japan. Vanaf dat moment heeft Koike een toonaangevende rol gespeeld in het ontwikkelen en het produceren van (metaal) snijmachines, gasapparatuur, las- en laspositioneerapparaten. Koike heeft bijna 100 jaar ervaring in de metaalindustrie, staal service centers, scheepswerven, rollend materieel, machinebouwers, staal constructeurs, energieproducenten, on- en offshore en vele andere metaalverwerkende industrieën.

Koike behoort tot de wereldtop als het gaat om uitgebreide en “state of the art” productielijnen met plasma, autogeen en laser snijmachines. Koike combineert vooruitstrevende technologie met de kennis van de lokale markten en afnemers. Van handtoortsen en portable snijmachines tot aan complexe CNC-gestuurde volautomatische snijmachines.

Bekijk ons complete assortiment van Koike HIER.

Snijwagens van Gloor

Meer dan 80 jaar ervaring en competentie.

Gloor Bros Ltd is een familiebedrijf uit Zwitserland, opgericht in 1935. Dankzij een duidelijke marktpositionering heeft Gloor zich gevestigd als de marktleider in Zwitserland op het gebied van gaslassen en drukregelingstechnologie, en heeft het zijn positie internationaal ook gevestigd en versterkt. De bedrijfsfilosofie van Gloor is gebaseerd op 3 basispijlers: kwaliteit, klantgerichtheid en flexibiliteit.

De sterkste punten van het bedrijf zijn:

  • Een interne ontwikkelingsafdeling met jarenlange expertise
  • Een flexibele productie die het mogelijk maakt om te reageren op verzoeken van klanten
  • De meest geavanceerde apparatuur, waardoor hoge kwaliteit gegarandeerd wordt
  • Een uitgebreide eindinspectie van de producten

Bekijk de snijwagens van Gloor HIER.