Hypertherm - Professionele plasmasnijtoestellen

Hypertherm plasmasnijtoestellen

Hypertherm is een zeer innovatief Amerikaans bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring. Kwaliteit verzekerd met de marktleider in plasmasnijden.

De producten worden zorgvuldig samengesteld en getest om te verzekeren dat ze van optimale kwaliteit zijn. Hypertherm produceert de meest betrouwbare, consistente en hoogst presterende producten op de markt.

De plasmasnijsystemen van Hypertherm hebben tal van voordelen.

  • Productiviteit: Hoge snijsnelheid, geen voorverwarming, weinig tot geen nabewerking en superieure kwaliteit, zo doet u meer in minder tijd.
  • Lage operationele kosten: Door de productiviteit en de duurzame slijtonderdelen dalen de operationele kosten.
  • Garantie: Tot 3 jaar garantie op het volledige toestel en 1 jaar garantie op de plasmakop.

De Hypertherm plasmasnijtoestellen zijn ideaal om te gebruiken in combinatie met de Loyalmak of Soitaab plasmasnijtafels.

KLIK HIER voor meer informatie over onze plasmasnijtoestellen- en tafels.

Benieuwd welke fouten het vaakst gemaakt worden bij plasmasnijbewerkingen?
KLIK HIER
 en ontdek het zelf!

Ontdek ons gamma Hypertherm plasmasnijders en toebehoren

Plasmasnijtoestellen

De PowerMax series zijn draagbare, gebruiksvriendelijke en professionele plasmasnijtoestellen.

Plasmasnijtoestellen

Hypertherm plasmasnijtoestel

Plasmatoortsen

Kwaliteitsvolle, duurzame plasmatoortsen en onderdelen.

Plasmatoortsen

Hypertherm plasmatoorts

Slijtonderdelen

Beschermhulzen, snijmondstukken, luchtverdelers en andere slijtonderdelen voor plasmatoortsen.

Slijtonderdelen

Hypertherm slijtonderdeel

Complete assortiment

Bekijk het complete Hypertherm assortiment

Complete assortiment

Hypertherm logo

Nu beschikbaar: Powermax45 SYNC

De bestverkochte plasmasnijder ter wereld is nu verkrijgbaar in een nog meer geoptimaliseerde SYNC-versie. De Powermax45 SYNC is ideaal voor een breed scala aan gebruikers en biedt precies de juiste balans tussen kracht en gebruiksgemak.

Hypertherm Powermax45 Sync

Eenvoudig: het Sync model vereenvoudigt de werkzaamheden met de eendelige cartridge.

Winstgevend: verbruiksartikelen gaan tot vijf keer langer mee dan die van concurrenten.

Veelzijdig: eenvoudig schakelen tussen verschillende cartridges en toortsen.

Betrouwbaar: uiterst geschikt voor gebruik in extreme omstandigheden en ontworpen om meer dan 10 jaar mee te gaan.

Ontdek meer

Wat is plasmasnijden?

Doordat plasmasnijden snijkwaliteit, productiviteit en veelzijdigheid combineert; is het vandaag het populairste industriële snijproces.

Plasma is één van de vier toestanden van een materie, naast vast, vloeibaar en gas. Het verschil tussen deze toestanden ligt bij het energieniveau van de materie.

Plasmasystemen maken gebruik van plasmastroom om hun energie over te brengen naar het werkstuk (geleidend). Het vormen van de plasmastroom ontstaat door een bepaald gas, zoals stikstof, zuurstof of argon, door een smal mondstuk te forceren. Daarna voegt de externe voedingsbron (Hypertherm) voldoende energie toe aan de gasstroom zodat het geioniseerd wordt. Hierdoor ontstaat de plasmaboog met temperaturen tot 20.000°C. Die plasmaboog snijdt door het werkstuk door het te smelten en het gesmolten metaal weg te blazen.

De basiscomponenten voor plasmasnijden zijn als volgt:

  • Voeding: Een constante stroom door een gelijkstroomvoedingsbron. De nullastspanning ligt tussen de 230V en 400V (DC). De uitgaande stroom en kilowatt worden bepaald door de gebruikt bron, en dat bepaalt de snelheid en snijdikte van het systeem. De voeding heeft dus als hoofdfunctie juiste energie leveren om plasmaboog te behouden na ionisatie.
  • Toorts: De toorts is de houder van het mondstuk en biedt koeling aan de onderdelen, dit door middel van lucht of water.
  • Arc-startcircuit: Vaak wordt er een hoogfrequentiegeneratorcircuit gebruikt bij vloeistofgekoelde toortsen van 130A en meer. Dit genereert een wisselspanning van 5.000 tot 10.000V op ongeveer 2MHz. De spanning creëert een boog met hoge intensiteit in de toorts om het gas te ioniseren. Hierdoor wordt plasma geproduceerd. Luchtgekoelde plasmatoortsen gebruiken een typische bewegende elektrode of een ‘blowback-start’ technologie om het gas te ioniseren.

Klik hier voor meer informatie over plasmasnijden.

7 redenen waarom plasma beter is dan zuurstofgas

Plasma wordt snel de snijtechnologie bij uitstek. Plasma gemaakt van perslucht, gecreëerd door het elektrisch laden van een gas, kan metalen tot wel 50 mm dik doorsnijden. Powermax-systemen zijn eenvoudig te gebruiken en draagbaar, met hogere snijsnelheden dan zuurstofgas. Lees hieronder de 7 voordelen of KLIK HIER voor de PDF met afbeeldingen.

1. Betere snijkwaliteit

Minder baard bij plasmasneden, minder kromtrekkingen en een kleiner gebied dat door hitte beïnvloed wordt.

2. Snijdt sneller meer onderdelen

Met aanzienlijke hogere snijsnelheden presteert plasma beter dan zuurstofgas, zelfs zonder nog maar te hebben gekeken naar de voorverwarmingstijd en nabewerkingen van zuurstofgas.

3. Onderdelen kosten minder

Met operationele kosten verspreid over meer onderdelen per uur en minder tijd besteed aan nabewerkingen, zijn de kosten per onderdeel lager.

4. Rendabeler

Lagere operationele kosten en hogere productiviteit resulteren in meer winst voor u.

5. Eenvoudiger te gebruiken

Geen gassen te reguleren, geen vlamchemie om te leren. En er hoeft geen specifieke toorts-werkstukafstand te worden bewaard. Toortsen van Hypertherm zijn ontworpen om de toorts over de plaat te slepen.

6. Grotere flexibiliteit

Snijd koolstofstaal, aluminium, roestvast staal, koper en de meeste andere metalen. Snijd met de hand, met een gleuf- of buissnijder of op een X-Y-tafel. Snijd gestapeld metaal, metalen roosters of zelfs roestige of geverfde werkstukken.

7. Gebruikt alleen lucht voor betere veiligheid

Geen brandbare gassen nodig. Bij Powermax-systemen is perslucht het enige gas dat u nodig hebt. Het populairste brandstofgas voor zuurstofgas is acetyleen, een uiterst brandbaar en onstabiel gas.

Welk Powermax systeem is het juiste voor u?

Voor welke toepassing dan ook – handmatig snijden of op een tafel, met een buissnijder of een gleufsnijder, dik of dun metaal – er is een Powermax-systeem dat bij u past. Onze technische adviseurs helpen u graag het juiste systeem kiezen voor uw toepassing.